Tabarca : het pirateneiland

annickschouppe@hotmail.com

www.zenia.eu

Tabarca

 • Pirateneiland

  Tabarca ligt op ongeveer 9 km ten zuidoosten van Santa Pola. Het is het kleinste permanent bewoonde eiland in Spanje. Het is amper 2 km lang en zowat 400 meter breed en telt minder dan 100 inwoners, maar dat aantal zwelt aan tijdens de zomer omdat toerisme er de belangrijkste bron van inkomsten is. Tabarca is een beschermd eiland, vol natuurlijke pracht! Het eiland was ooit een toevluchtsoord voor piraten tot eind 18e eeuw zelfs! Rond 1760 leed een groep zeilers uit de Tunesische stad 'Tabarca' schipbreuk bij het eiland. Ze werden gered en kregen een plek op het eiland, samen met een groepje Spaanse soldaten. Koning Karel III van Spanje besloot Tabarca te beschermen tegen de piraten. Het eerste wat je nu dan ook nog ziet bij aankomst in de haven, zijn de overblijfselen van de verdedigingsmuur en het fort . Er gingen toen ook veel vissersfamilies wonen. De vuurtoren aan het einde van het eiland en de kerk in het midden van het dorp dateren ook nog uit die tijd.

Met de boot naar Tabarca

 • Verfrissende uitstap

  Vooral in de zomer kan het heel warm zijn op het strand. Of kun je na enkele dagen luieren in de zon zin krijgen in iets nieuws. Iets verfrissends ook! Wat dacht je van een boottochtje naar het Tabarca eiland? Heerlijk genieten van een aangenaam, fris zeebriesje op het water en een dagje eiland? Een excursie die beslist de moeite waard is.
 • Praktisch: hoe kom je er?

  Elke dag van mei tot oktober vanuit de jachthaven in Torrevieja vertrekt een catamaran met glazen doorkijkbodem naar het eiland. Het enige wat je nodig hebt, is een zwemkostuum en snorkelmateriaal. Je kunt ook zelf een picknick meenemen voor de lunch als je daar zin in hebt.
 • Tarieven

  Maritimas Torrevieja (Tel: 965 717 447) voorziet de ferrydienst om 11 uur ‘s morgens, vanuit de Marina van Torrevieja. Tickets kunnen gewoon de dag zelf ter plaatse gekocht worden aan het loket. De prijzen kunnen veranderen; op het moment van schrijven was het 22€ per volwassene en 10€ voor kinderen, heen en terug.
 • Snorkelen

  Het Tabarca eiland maakt deel uit van een maritiem Natuurreservaat, de ‘Reserva Marina de la Isla de Tabarca’, en is een beschermend toevluchtsoord voor vogels. Dankzij het heldere water en de glazen bodem in de boot kun je de onderzeese fauna en flora perfect bewonderen zonder nat te worden! En word je juist graag nat, denk er dan aan dat de kleine kiezelstranden en baaien op het eiland ideaal zijn om te snorkelen!

www.zenia.eu annickschouppe@hotmail.com

La Zenia Beach Spanje Costa Orihuela

 • Gelijkvloers rechtover het zwembad

  Privé-verhuur rechtstreeks van eigenaar. Deze mooie vakantieverblijven rechtover het zwembad zijn ideaal voor gezinnen met kinderen en kleine groepen vrienden of familie. Elke gelijkvloers biedt plaats aan 2 x 4 personen. Voordeel van de gelijkvloers er zijn 2 grote terrassen altijd zon of schaduw aanwezig, dit heb je niet op een appartement dat op een verdieping ligt. Buiten eten mogelijk. Tuinsofa en ligzetels aanwezig. Ideale ligging op 150m van een groot openlucht shoppingcenter met veel shops, restaurants en bars en op wandelafstand van de kust. Ideale uitvalsbasis om de streek te verkennen. Hou je van zon, zee, strand, mooie natuur, shoppen tot 23 uur, culinair genieten, luxe, sport, ontspanning, cultuur en Spaanse tradities dan verwelkomen we jou graag in ons vakantie verblijf.

www.zenia.eu annickschouppe@hotmail.com

La Zenia Beach Spanje Costa Orihuela

 • Ideale ligging.

  Ideale uitvalsbasis om de vele culturele steden in de nabije omgeving te bezoeken.
 • Zenia Boulevard

  Gelegen op 150m van groot openlucht shoppingcenter
 • Mooie Zandstranden

  Op wandelafstand van het strand. Stranden beloont met de blauwe vlag om te voldoen aan een aantal kwaliteits­eisen: landschappelijke schoonheid, hygiëne, dienstver­l­e­ning, milieu enz.

Op zonvakantie in september, oktober of november.

 • Op zonvakantie in september, oktober of november.

  Een vakantie naar de zon is ook tijdens de maanden september oktober en november nog goed mogelijk in La Zenia Beach! La Zenia is een najaarszonbestemming waar de zon nog volop schijnt en het nog heerlijk warm is, ook het zwembadwater blijft aangenaam. Mogen we jullie verwelkomen voor een aangename vakantie in september, oktober of november? Ideale periode ook om te genieten van de vele culturele uitstappen in de onmiddellijke omgeving zoals Cartagena, Elche, Orihuela, Murcia, Alicante… Wist je dat het zonlicht de aanmaak van serotonine of het gelukshormoon bevordert. Dit hormoon geeft je onder andere een goed humeur. Dagelijks het zonnetje koesteren is daarom aan te raden, maak een lekkere wandeling aan het strand. Je knapt er zeker van op! En méér serotonine betekent een prettig gevoel, een gelukkig gevoel.
TOP