Elche

annickschouppe@hotmail.com

www.zenia.eu

Elche

 • De Spaanse Costa Blanca heeft veel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. In de regio vind je verschillende dorpjes en steden met een rijke historie en mooie bezienswaardigheden. De stad Elche met haar twee UNESCO-erkenningen is daar een goed voorbeeld van. Ontdek deze bijzondere Stad van de Palmbomen!

www.zenia.eu annickschouppe@hotmail.com

Geschiedenis van Elche

 • Geschiedenis van Elche

  Elche is een oude stad met een rijke geschiedenis. Het Iberische volk stichtte de stad in het eerste millennium voor Christus, waarna deze meermaals veroverd werd. Eerst namen de Feniciërs en Carthagers de stad in, daarna de Romeinen. Na ongeveer 600 jaar bestuur namen de Goten het stokje over. Zij brachten het katholicisme naar Spanje. Rond 750 na Christus zetten de Arabische Omajjaden voet aan wal in Spanje en startten hier hun eigen dynastie. De Moren (de islamitische bevolking in Spanje) veroverden de stad en verplaatsten deze meer naar het noorden. Vijf eeuwen later kwam de stad weer terug in Spaanse handen onder leiding van koning Aragon. Over de aanleg van de palmentuin bestaat nog steeds discussie, maar over het algemeen neemt men aan dat de Carthagers de eerste palmen hebben gepland..

www.zenia.eu annickschouppe@hotmail.com

Unieke Palmbomentuin

 • Palmeral de Elche

  Een van de meest bijzondere plekken in Elche. Met ruim 200.000 palmbomen één van de grootste palmbomentuinen van de wereld. Naast palmbomen vind je hier ook andere mediterrane bomen, zoals de sinaasappelboom en de vijgenboom. Palmeral de Elche is aangelegd door de stichters van de stad (de Moren) en dus enorm oud. Sinds 2000 staat de palmbomentuin op de UNESCO lijst van Werelderfgoed.
 • Palmera Imperial (Keizerlijke Palmboom)

  De Palmera Imperial Huerto del Cura is een heel speciale palmboom en is de enige ter wereld met zeven stammen en lijkt qua uiterlijk op een kandelaar. Volgens de geschiedenis is prinses Sissi in 1894 verliefd geworden op Elche dankzij deze palmboom. Naast deze keizerlijke palmboom zijn er nog meer palmbomen met namen, meestal zijn deze palmbomen uit eerbetoon vernoemd naar lokale en nationale helden.

www.zenia.eu annickschouppe@hotmail.com

Basilica Santa Maria

 • In de stad, 200.000 inwoners, is ook een overvloed van palmen en daartussen zijn zeker ook, de met de blauwe koepel getooide Basilica de Santa Maria (vanuit de 17e eeuw) en gebouwd voor het Misteri d Élx en de gotische toren de La Calahorra, een restant van de verdedigingswerken, een visite waard. En als je daar dan op een van de hele uren aankomt wordt je ook nog aangenaam verrast door het geluid en de bewegingen van de twee 16e eeuwse mechanische figuren, die elk hele uur aanslaan.

www.zenia.eu annickschouppe@hotmail.com

Witte Palmenkunst

 • Elche, de beste plek om Paaszondag te vieren, volgens het comité van ‘Fiesta de Interés Internacional‘. Tijdens de hele Semana Santa, vanaf Domingo de Ramos (Palmpasen) tot en met Paaszondag (Domingo de Resurrección) zijn er prachtige processies te zien versierd met ‘albino-achtige’ palmbladeren. Het is deze palmenkunst, waar Elche bekend om is. En het zijn de palmbladeren van de dadelpalm, één van de vele soorten die voorkomen in het eeuwenoude en grootste palmenbos van Europa (ca. 300.000 palmbomen) in Elche, die speciaal worden opgekweekt en bewerkt voor de jaarlijkse grote en fantastisch mooie processies. Het fabriceren van de ‘witte’ palmbladeren wordt gedaan met behulp van een techniek die al sinds het begin van het Christendom in de stad Elche is doorgegeven van generatie op generatie. Het is nog de enige plaats in de wereld waar dit werk wordt gedaan om de viering van vooral Palmzondag luister bij te zetten.

www.zenia.eu annickschouppe@hotmail.com

Het mysterie van Elche

 • 14 en 15 augustus

  Ieder jaar wordt in Elche op 14 en 15 augustus het Mysterie van Elche (Misteri d'Elx) opgevoerd, een voorstelling over de laatste levensdagen, de ten hemelstijging en de kroning van de Heilige Maria en welke daar La Festa wordt genoemd. In deze Valenciaanse stad heeft het mysteriespel zijn oorspronkelijk vorm weten te behouden en is het tot op heden het enige middeleeuws spel in die vorm. De toelating kreeg men daarvoor van paus Urbanus VIII in 1632. De opvoering werd in 1931 erkend als nationaal erfgoed en in 2001 kwam het misteri d'Elx op de Lijst van Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid van UNESCO. Het vindt plaats in en om de basiliek Santa María. Verder vindt op 15 augustus om 10:00 de processie van Santa María plaats, deze processie loopt door het stadscentrum van Elche.

www.zenia.eu annickschouppe@hotmail.com

Moros y Christianos

 • Elche/Elx: begin/half augustus

  De herdenking van de herovering (Reconquista) van het Iberisch schiereiland op de Moren en de strijd tegen de piraten van de Islamitische godsdienst. Het speelde zich allemaal af van de 11e tot en met de 15e eeuw maar wordt toch nog steeds in veel dorpen aan de Costa Blanca, en op veel verschillende tijdstippen gedurende het jaar, spectaculair gevierd tijdens de Moren en Christenen feesten. De kleding die wordt gedragen is uitbundig. Van veelkleurig tot angstaanjagend. Monotone (hypnotiserende) mars muziek, een enorme hoop wapengekletter door beide groepen na de zgn. Entrada (de binnenkomst van de afzonderlijke legers en hun in schoonheid met elkaar strijdende slavinnen), gevolgd door een Processie meestal ter ere van de Patroonheilige van stad of dorp en beëindigd met een geweldig (nagespeeld) slagveld met geweldige hoeveelheden vuurwerk waarbij het fort of kasteel door de Christenen wordt veroverd.

www.zenia.eu annickschouppe@hotmail.com

Archeologisch museum

 • Het mooie museum Museo Arqueológico y de Historia de Elche (MAHE) is een aanrader voor diegene die wat meer wil leren over de stad en haar omgeving. Het museum bestaat uit twee architectonisch zeer verschillende delen. Het eerste en moderne gedeelte van het museum ligt onder het plein en bevat museumstukken uit de oudheid. In het tweede gedeelte van het MAHE, dat is gelegen in een gerestaureerd historisch paleis, vind je de moderne geschiedenis van Elche. De stukken worden ondersteund door vele audio- en visuele beelden die veel interactiviteit met de bezoekers creëren.

www.zenia.eu annickschouppe@hotmail.com

La Dama de Elche

 • De 1e nederzetting in deze streek (ca. 10 km van Elche) dateert van 5000 jaar voor Chr., L’Alcudia en is de directe voorloper van deze grote stad. Resten daarvan en verhalen daarover vind je in het plaatselijke archeologische museum. Onder andere het bijzondere verhaal van de Dame van Elche, een sierlijk, daar gevonden, borstbeeld van een bevallige dame waarvan het origineel in het Nationale Archeologische Museum van Madrid is terecht gekomen, maar waarvan er allerlei replica´s (incl. het verhaal) te koop zijn in de souvenier winkels en musea.

www.zenia.eu annickschouppe@hotmail.com

Multiaventura Elche

 • Activiteit voor groot en klein

  Doe je graag iets avontuurlijks, dan kan je hier terrecht.

www.zenia.eu annickschouppe@hotmail.com

Rio Safari Elche

 • Dierenpark en pretpark

  Ideetje voor wanneer je met de kinderen naar Elche gaat. In het park zijn heel veel vogels te spotten, maar ook veel wilde dieren, zoals zebra’s leeuwen, apen, tijgers, giraffes en slangen! Rio Safari is niet een normale dierentuin. Je kan lekker rondwandelen door het park, maar je kan ook met een treintje door het park waarbij je de dieren écht van dichtbij kan bekijken. Het park is 365 dagen per jaar open. In dit park kan je ook met zeeleeuwen zwemmen!

www.zenia.eu annickschouppe@hotmail.com

Elche schoenenstad

 • Liefhebbers van een mooi paar schoenen kunnen hier hun hart ophalen. Elche is namelijk naast de stad van de palmbomen ook een echte schoenenstad. Van alle Spaanse schoenen wordt zo`n 50 procent in Elche geproduceerd! Breng ook een bezoekje aan de Salvador Artesano schoenenoutlet, deze outlet is de grootste van Europa en verkoopt vele bekende schoenenmerken. Naast de winkels in de binnenstad vind je aan de rand van Elche het grote winkelcentrum L’Aljub.

www.zenia.eu annickschouppe@hotmail.com

La Zenia Beach Spanje Costa Orihuela

 • Gelijkvloers rechtover het zwembad

  Privé-verhuur rechtstreeks van eigenaar. Deze mooie vakantieverblijven rechtover het zwembad zijn ideaal voor gezinnen met kinderen en kleine groepen vrienden of familie. Elke gelijkvloers biedt plaats aan 2 x 4 personen. Voordeel van de gelijkvloers er zijn 2 grote terrassen altijd zon of schaduw aanwezig, dit heb je niet op een appartement dat op een verdieping ligt. Buiten eten mogelijk. Tuinsofa en ligzetels aanwezig. Ideale ligging op 150m van een groot openlucht shoppingcenter met veel shops, restaurants en bars en op wandelafstand van de kust. Ideale uitvalsbasis om de streek te verkennen. Hou je van zon, zee, strand, mooie natuur, shoppen tot 23 uur, culinair genieten, luxe, sport, ontspanning, cultuur en Spaanse tradities dan verwelkomen we jou graag in ons vakantie verblijf.

www.zenia.eu annickschouppe@hotmail.com

La Zenia Beach Spanje Costa Orihuela

 • Ideale ligging.

  Ideale uitvalsbasis om de vele culturele steden in de nabije omgeving te bezoeken.
 • Zenia Boulevard

  Gelegen op 150m van groot openlucht shoppingcenter
 • Mooie Zandstranden

  Op wandelafstand van het strand. Stranden beloont met de blauwe vlag om te voldoen aan een aantal kwaliteits­eisen: landschappelijke schoonheid, hygiëne, dienstver­l­e­ning, milieu enz.

Op zonvakantie in september, oktober of november.

 • Op zonvakantie in september, oktober of november.

  Een vakantie naar de zon is ook tijdens de maanden september oktober en november nog goed mogelijk in La Zenia Beach! La Zenia is een najaarszonbestemming waar de zon nog volop schijnt en het nog heerlijk warm is, ook het zwembadwater blijft aangenaam. Mogen we jullie verwelkomen voor een aangename vakantie in september, oktober of november? Ideale periode ook om te genieten van de vele culturele uitstappen in de onmiddellijke omgeving zoals Cartagena, Elche, Orihuela, Murcia, Alicante… Wist je dat het zonlicht de aanmaak van serotonine of het gelukshormoon bevordert. Dit hormoon geeft je onder andere een goed humeur. Dagelijks het zonnetje koesteren is daarom aan te raden, maak een lekkere wandeling aan het strand. Je knapt er zeker van op! En méér serotonine betekent een prettig gevoel, een gelukkig gevoel.
TOP