Cartagena

annickschouppe@hotmail.com

www.zenia.eu

Cartagena

 • Cartagena Cultureel Erfgoed

  Cartagena is een authentieke, Spaanse stad met een rijk, Romeins verleden. Dat onthullen de restanten van de stadsmuur, de kastelen op de omringende bergen, het tweeduizend jaar oude amfitheater en de Romeinse kathedraal al.  Maar breng zeker ook een bezoek aan de Romeinse opgravingen, de musea en de historische monumenten.
 • Levendige havenstad

  Cartagena is de thuishaven van de Spaanse marinevloot, uitgerust met onderzeeërs, fregatten en een prachtig kapiteinskwartier. De grote haven is naast een plezierjachthaven ook een belangrijke bezienswaardigheid voor grote cruiseschepen uit Amerika en Japan. Die meren in de havenstad aan omwille van de historische rijkdom.
 • Terrassen en winkelstraten

  Shopaholics halen in Cartagena hun hart op in de talrijke winkels, winkelcentra en authentieke, Spaanse winkeltjes. De honger stillen of de dorst lessen doe je in één van de talrijke bars, restaurants en terrassen. TIP: proef zeker de zoete Licor 43, typisch Cartageens en steeds bekender in de rest van Europa.
 • Carthagers & Romeinen

  Hoog op de culturele agenda staan de vele festivals en evenementen. Niet te missen is de ‘Carthagers en de Romeinen' tijdens de laatste 2 weken van september. Verschillende optochten door de stad dompelen je dan onder in een prachtig spektakel. Een mix van Romeinse kostuums, paarden en olifanten, vuurspuwers en rijdende kanonnen voeren je mee naar de Romeinse oorlogen en tijden van winnaars en verliezers.
 • Semana Santa

  De week voor Pasen zijn er iedere dag processies.
 • Thuisbasis van Licor 43

  Op de productielocatie van Licor 43, op het mediterrane platteland, is een speciaal gedeelte waar onze gasten kunnen ruiken en proeven. Hier kom je alles te weten over de geschiedenis van Licor 43 en kun je onze favoriete cocktails zelf uitproberen. Ontdek de geschiedenis van het merk en de ontwikkeling van het product, van onze eerste reclamecampagnes tot de werktuigen die vroeger werden gebruikt bij de productie van Licor 43. Tenslotte bekijk je in onze fabriek het proces dat achter het goud schuilgaat – en wie weet raad je de geheime ingrediënten.

www.zenia.eu annickschouppe@hotmail.com

www.zenia.eu annickschouppe@hotmail.com
TOP